Hammasväliharja vai hammaslanka?

Hammasväliharjat

Plackers hammasväliharjoja käytetään poistamaan plakkia ja ruokajäämiä hammasväleistä. Hammaslääkäreillä ja suuhygienisteillä on tapana suositella hammasväliharjoja osana implanttien, siltojen ja oikomiskojeiden puhdistushoitoa tai kun hammasväliä on muuten hankalaa puhdistaa esimerkiksi paikkojen vuoksi.

Käytettäessä hammasväliharjoja puhdistamiseen on tärkeää valita oikea koko. Pyydä hammaslääkäriltäsi tai suuhygienistiltänne apua koon valitsemisessa. Hammasväliharjan pitäisi olla niin suuri kuin mahdollista, siten että harjakset saavat riittävän suuren voiman irrottamaan plakkia hammasväleistä. Se ei saa kuitenkaan olla liian suuri. Hammasvälien koossa on eroja ja sen vuoksi on suositeltavaa käyttää kahta tai kolmea eri kokoa koko suun puhdistamiseen.

Hampaat suun etuosassa- Sovita harjaa hammasväliin. Taivuta vartta niin että harjaus onnistuu ikenen tasolla. Työnnä harjan pää varovaisesti hammasväliin ikenen yläpuolelle. Harjaa edestakaisella liikkeellä, siten että plakki ja ruokajäämät irtoavat.

Hampaat suun takaosassa –Taivuttamalla harjan vartta kevyesti pystyt puhdistamaan  kaikista vaikeimmatkin hammasvälit jopa viisaudenhampaat. Harjaa voi käyttää hammaskaaren sisä- sekä ulkopuolelta.

Huuhtele harja käytön jälkeen, jotta se säilyy raikkaana mahdollisimman pitkään. Vältä harjaosan metallin taivuttamista, koska se voi lyhentää harjan käyttöikää.  Pyydä hammaslääkäriäsi näyttämään oikeaa kokoa sekä antamaan neuvoja puhdistukseen.

Osta Plackers hammasväliharjoja

Plackersin tuotteita myydään apteekeissa sekä hyvin varustelluissa päivittäistavarakaupoissa.