Hammaslankaimet

Hammaslankaimia käytetään hammasvälien helppoon ja tehokkaaseen puhdistamiseen. Ne puhdistavat täydellisesti koko matkan kontaktipisteestä hampaan sivua pitkin alas ientaskuun asti. Tärkein tavoite on puhdistaa hampaiden väliset pinnat, pikemminkin kuin tyhjä tila hammasvälissä. Ohuempi lanka tuottaa pitkän käyttäjäkokemuksen mukaan paremmin kitkaa ja puhdistaa sen ansiosta paremmin kuin paksu, vahattu tai PTFE-lanka. Samalla ohuempaa lankaa on helpompi käyttää, erityisesti jos hammasvälit ovat ahtaat.

 

Lisätietoa hammaslankaimista

Mitä vaikutusta hammasvälien puhdistamisella on?

Hammasväleihin kertyy päivän aikana plakkia (biofilmi) ja joskus jopa ruokajäämiä. Plakki voi kovettua hammasväliin syljessä olevien mineraalien avulla, jolloin biofilmi pääsee kehittymään haitallisemmaksi. Kehittynyt biofilmi pystyy vastustamaan syljen suojaavan vaikutuksen ja se pääsee aiheuttamaan paikallisen ientulehduksen, joka voi myöhemmin edetä iensairaudeksi eli parodontiitiksi.

Hankaa langalla siihen asti kunnes hampaan pinta tuntuu sileältä ja puhtaalta

Plakki ja biofilmi tulee hangata hellästi langalla pois hammasvälistä. Tavallinen väärinkäsitys on, että hammasväli puhdistuu langan vertikaalisella liikkeellä hammasvälissä ilman hampaiden pintojen hankaamista. Tällöin puhdistuu ainoastaan kontaktipiste kahden hampaan välissä ja plakkia jää syvemmälle hammasväliin ja ientaskuun, missä se yleisemmin aiheuttaa reikiintymistä. Kovettunutta, syvällä hammasvälissä olevaa plakkia irrotettaessa on riski, että ien vaurioituu. Sen sijaan hammaslankaimen lankaa tulisi painaa kevyesti puhdistettavaa hammasta vasten samalla kun liikuttaa lankaa vertikaalisesti. Edellämainitulla tekniikalla on monia etuja. Lanka muotoutuu hampaan pyöreän pinnan mukaan, ja se puhdistaa huomattavasti suuremman osan hampaan pinta-alasta. Kevyellä painamisella saadaan tehokkaampi hankausefekti aikaiseksi siten että hampaasta tulee puhtaampi. Lisäksi hammasvälissä olevan ikenen (hammaspapillan) vaurioitumisen riski pienenee.

Hyödyt

Hammaslankain puhdistaa paremmin kuin perinteinen hammaslanka, koska langasta voidaan tehdä ohuempi, kestävyydestä tinkimättä ja käyttäjäystävällisestä pidikkeestä pystyy hallitsemaan puhdistukseen tarvittavaa hankaavaa voimaa tarkemmin. Hammaslankain on myös hygieenisempi vaihtoehto. Hammaslankaimen etu harjatikkuihin ja hammasväliharjoihin verrattuna on, että lanka puhdistaa myös kontaktipisteen sekä hieman ientaskun sisäpuolelta. Nämä edellämainitut alueet ovat tärkeitä puhdistaa reikiintymisen ja ientulehduksen ennaltaehkäisemiseksi.

Osta Plackers hammaslankaimia

Plackersin tuotteita myydään apteekeissa sekä hyvin varustelluissa päivittäistavarakaupoissa.